Solutii wireless pentru succesul tau digital

Ce este „VPN”?

O rețea virtuală privată (abreviat VPN) extinde o rețea privată peste o rețea fizică existentă.

Practic, un VPN stabilește o legătură (de cele mai multe ori criptată ) între două sau mai multe echipamente conectate la rețea .

Putem oferi clienților ambele tipuri de VPN: atât site -to-site cât și remote access.

 

Site-to-site VPN

În cazul unui VPN de acest tip fiecare echipament din rețea poate  comunice cu oricare altul indiferent de locația în care se află. „Stația 1″ dintr-o locație poate contacta „stația 7″ din alta.

De exemplu, un server de fișiere aflat în sediul central al companiei dumneavoastră poate fi accesat de orice alt calculator atât din sediul central cât și din cele secundare. 

Ce este externalizarea IT?

Externalizarea IT reprezintă colaborarea cu o companie care să asigure funcțiile unui departament IT intern. Din ce în ce mai multe companii aleg să externalizeze acest departament, principalele motive sunt accessul la un know-how (experiență) mult mai vast decât cel din departamentul propriu dar și reducerea costurilor.

În condițiile actuale, organizarea și menținerea unui departament IT propriu este o adevărată provocare pentru orice companie. Experiența se acumulează greu iar pregătirea inginerilor este limitată doar la situațiile întâlnite în compania dumneavoastră.

Totodată, scalabilitatea perfectă folosind un departament IT intern este extrem de greu de realizat. Cei cu adevărat pregătiți în domeniu se găsesc greu, astfel există riscul subdimensionării sau chiar supradimensionării personalului.

Sistemul nostru

Folosind experiența acumulată în peste 15 ani de zile, am conceput un „sistem” sau „tip” de infrastructură valabilă pentru majoritatea companiilor. Sistemul nostru conține tipuri standard de infrastructură, management și suport. Astfel, o rezolvare găsită pentru unul dintre clienții noștri se va aplica rapid și eficient pentru toți ceilalți (chiar înainte că aceștia să o semnaleze).