Externalizare departament IT

 

Ce este externalizarea IT?

Externalizarea IT reprezintă colaborarea cu o companie care să asigure funcțiile unui departament IT intern. Din ce în ce mai multe companii aleg să externalizeze acest departament, principalele motive sunt accessul la un know-how (experiență) mult mai vast decât cel din departamentul propriu dar și reducerea costurilor.

În condițiile actuale, organizarea și menținerea unui departament IT propriu este o adevărată provocare pentru orice companie. Experiența se acumulează greu iar pregătirea inginerilor este limitată doar la situațiile întâlnite în compania dumneavoastră.

Totodată, scalabilitatea perfectă folosind un departament IT intern este extrem de greu de realizat. Cei cu adevărat pregătiți în domeniu se găsesc greu, astfel există riscul subdimensionării sau chiar supradimensionării personalului.

Sistemul nostru

Folosind experiența acumulată în peste 15 ani de zile, am conceput un „sistem” sau „tip” de infrastructură valabilă pentru majoritatea companiilor. Sistemul nostru conține tipuri standard de infrastructură, management și suport. Astfel, o rezolvare găsită pentru unul dintre clienții noștri se va aplica rapid și eficient pentru toți ceilalți (chiar înainte că aceștia să o semnaleze).

Mentenanță și asistență IT

Scapă de grija infrastructurii IT

Folosind aplicații specifice, putem oferi clienților noștri mentenanță proactivă, monitorizând atent statusul fiecărui echipament administrat de noi. Astfel putem preveni întreruperea activității utilizatorilor și crește disponibilitatea sistemelor IT.

Departament IT

În cadrul colaborării noastre funcționam fix ca un departament IT intern (dar cu mai multă experiență). Membrii echipei dumneavoastră pot apela direct la serviciile noastre, fără intermediar. Astfel, situațiile întâlnite vor avea o rezolvare rapidă.

Monitorizare 24/7

Echipamentele esențiale din compania dumneavoastră vor fi monitorizate permanent. Astfel putem propune soluții înainte ca o defecțiune să fie semnalată de către un utilizator.

  • Reducem riscurile de întrerupere a activității
  • Minimizăm impactul avariilor
  • Evităm pierderile financiare

 

Colaborare

Pentru a vă putea înțelege mai bine nevoile companiei dumneavoastră, vă rugăm să ne contactați.